علوم پایه و ادبیات حوزوی را در مدرسه آیتالله موسوی نژاد و دروس سطح عالی حوزه را در محضر حضرات آیات اشرفی، رضازاده و مرتضوی فرا گرفت. وی به مدت دوازده سال، در درس خارج فقه و اصول حضرات آیات فلسفی و مرتضوی حضور یافت.
حجة الاسلام و المسلمین محمدحسن ربانی بیرجندی به مدت ۲۵ سال، مواد مختلف دروس حوزوی مانند: ادبیات عرب، رجال، درایه، تفسیر، فقه و اصول را تدریس نمود.
وی علاوه بر تدریس متون حوزوی، عضو هیئت علمی گروه فقه دفتر تبلیغات اسلامی خراسان و مسئول گروه فقه و اصول مدرسه عالی نواب نیز میباشد.
۱۵ ۱۶ جلسه دوستان عزیز ما درباره مرحوم شیخ انصاری صحبت کردیم و زندگینامه شیخ انصاری را گفتیم که بسیار درس های آموزنده برای ما داره بعد آثار شیخ انصاری را معرفی کردیم و مخصوصاً کتاب مکاسب ایشان را که متن درسی در حوزه های علمیه ما بوده و این کتاب از نظر نوشتاری و از نظر قواعد مهمی که در نوشتن این کتاب است بیان کردیم و هدف عمده درس ۱۴ ۱۵ جلسه این بوده که روشن بشه مرحوم شیخ انصاری میخواهد یک قالب به طلبه یاد بده به من خواننده قالب استخراج و در حقیقت فرآوری یک فرع فقهی را به ما نشون بده چطور باید به کلمات علما توجه کنیم چطور باید به اجماعات توجه کنیم چطور به روایات توجه کنیم به آیات قرآن توجه کنیم به تفسیر و قواعدی که از قرآن استفاده میشه به قواعدی که از روایات استفاده میشه تعارض بین روایات حل تعارض بین روایات به هر حال شیخ انصاری در مکاسب ما را یک مهارتی می آموزد که در حل روایات در حل فروع فقهی کمک میکند